Get Adobe Flash player

Шајки за општа употреба

Главна примена наоѓаат во градежништвото, дрвната индустрија како и за широка потрошувачка.

sajkiobicna-sajka-skica

Се пакуваат во картонски кутии со тежина од 5кг и 25 кг.

Дијаметар
d ± 0,08
(mm)
Должина
L ± 1d
(mm)
Пакување
(kg)
1,4 20 – 25 5
1,6 16 – 30
1,8 30 – 40
2 30 – 40
2,2 30 – 50
2,5 50 – 60
2,8 50 – 70
3,1 50 – 80
3,4 60 – 90
3,8 80 – 100
4,0 90 – 120
4,2 90 – 120
4,6 100 – 140
5 140 – 160
6 160 – 210